Conclusie
Dit was natuurlijk verre van een wetenschappelijke vergelijking. Wil je zelf aan de slag met het beeldmateriaal, dan kun je het hieronder downloaden. We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen met het beeldmateriaal van de Sigma FP.
Wij zijn in ieder geval aangenaam verrast door de flexibiliteit van het beeldmateriaal van de Sigma FP. Het werken met Cinema DNG bestanden blijft wat betreft logistiek wel pittig(er), maar je krijgt er veel speelruimte voor terug.
Het is jammer dat het niet mogelijk is om met de FP intern in 4K 10- of 12-bit te schieten. Je merkt namelijk een wezenlijk verschil tussen het 4K 8-bit materiaal en het Full HD 12-bit materiaal. Het 12-bit materiaal is een stuk flexibeler en fijner om mee te werken, dan het 8-bit materiaal.
Ben jij dus van plan om met de Sigma FP te schieten – en heb je geen recorder tot je beschikking: schiet a.u.b. op 1920 x 1080. Je krijgt er zoveel meer diepte/kwaliteit van kleur voor terug. Daar gaan die extra pixels het wat ons betreft niet van winnen.
Ergonomie Het kleine formaat van de camera is even wennen. Ik weet persoonlijk ook niet goed of ik er op den duur aan zou kunnen wennen. Gelukkig kregen we de SmallRig cage mee als accessoire, zodat het geheel iets meer volume/gewicht had. Zou het mijn camera zijn, dan zou ik waarschijnlijk al snel op zoek gaan naar manieren om de FP te riggen. Echter, zou in dat geval de ZCam E6 geen logischere keuze zijn?..