DJI-RS-2-Ronin-RS2

De DJI Ronin RS2 – De nieuwste gimbal van DJI

accessoires, Vergelijking, , , , Leave a comment

Hét antwoord op de Crane 2S

Inhoud

dji-ronin-rs2-display-vierkant

Het is nog niet zo lang geleden dat we een artikel plaatste over de Zhiyun Crane 2S. Inmiddels een aantal weken later vuurt de directe concurrentie DJI terug met een opvolger van de altijd populaire DJI Ronin S: De DJI Ronin RS2!

Wat is er verbeterd?

Grotere payload en quick charge

De DJI Ronin RS 2 is voornamelijk gemaakt voor gebruik met DSLR- en compacte cinema camera-opstellingen tot 4,5 kg. Ondanks het zware laadvermogen beweert DJI dat de nieuwe RS 2 tot 12 uur batterijduur heeft en dat met een aanzienlijk kleinere en lichtere accu. Daarbij beschikt de gimbal over een nieuwe snellaadfunctie die in de handgreep is ingebouwd voor snel twee uur gebruik met slechts 15 minuten opladen. Wat mij direct opviel is dat de usb poort om je gimbal nu op de accu zelf zit. Dit zorgt ervoor dat je niet zoals bij de originele Ronin S eerst bepaalde delen van de gimbal aan elkaar hoeft te zetten om het geheel op te laden. Een zeer welkome vernieuwing dus!

Update van het algoritme

Een andere nieuwe functie die de RS 2 meekrijgt is de ‘nieuw geoptimaliseerde’ Titan-stabilisatie-algoritme voor het aansturen van de gimbal motoren. Het algoritme zou ervoor moeten zorgen dat de beelden nog soepeler ogen en de trillen verminderen. 

Ook nieuw met dit model is de SuperSmooth-modus die speciaal afgestemd om beweging te compenseren bij gebruik van langere focal lengths. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijker op 70mm-100mm filmen zonder jitter.

DJI-RS2-crane-underslung
De DJI Ronin RS2 underslung bevestigd op een kraan

Assen Vergrendeling

Persoonlijk mijn grootste ergernis aan de Ronin S was het feit dat de assen niet op slot gezet konden worden. Waardoor de gimbal vrij snel beschadigd wordt. Nu heeft de Ronin RS2 ook asvergrendelingen. Nu kan je met een gerust hart je gimbal overal mee naartoe nemen zonder dat je het metaal op elkaar hoort tikken. Wat betreft montageplaat is de RS 2 compatibel met zowel Arca-Swiss- als Manfrotto-plates.

dji-ronin-rs2-handvat

Nieuw scherm

Qua design valt één ding erg op. En dat is het nieuwe 1,4 ” touchscreen aan de achterkant van de RS 2. Scroll door je favoriete instellingen, pas je camera settings aan het kan allemaal. Daarbij komt dat de twee ingebouwde RSA-poorten ook als NATO-poorten kunnen worden gebruikt, waardoor de RS 2 kan worden gebruikt in combinatie met andere DJI accessoires.

Voor de liefhebbers van de voorgeprogrammeerde functies heeft de RS 2 nog meer mogelijkheden in petto.

DJI-RS-2-Ronin-RS2

Nieuwe creatieve modi

Time Tunnel: Hiermee voer je een rol van 360 graden uit terwijl de gimbal een hyperlapse vastlegt.

Flashlight: De gimbal kantelt de camera helemaal naar voren, zodat je de gimbal als een zaklamp kunnen vasthouden. Perfect voor shots laag bij de grond.

One-Tap Portrait-modus: De gimbal oriënteert de camera snel in verticale opnamen. Ideaal voor social content

Panorama: Kies een start- en stoppunt voor panorama’s.

Roll 360: De welbekende 360 roll hoeft niet langer handmatig.

Timelapse: Deze klassieke functie toont subtiele veranderingen gedurende de door jou gekozen duur.

Onze mening

Dit allemaal belooft veel goeds voor de liefhebbers van de Ronin Gimbals van DJI.  DJI biedt met deze gimbals veel verschillende pakketten aan. De basisversie op het moment van schrijven zal zo’n €760,- gaan kosten.

Is dit voor jou reden genoeg om over te stappen? Of blijf je bij je huidige gimbal? Laat het ons weten in de comments.

0 comments

Leave A Reply

Wie is online

Op dit moment zijn er geen leden online