zhiyun-crane-2s-header

Kennismaken met de nieuwe Zhiyun Crane 2S Gimbal

accessoires, Vergelijking, , , One comment so far

Introductie

Inhoud

zhiyun-crane-2s

Hij is inmiddels al op de markt, de nieuwe Zhiyun Crane 2S Gimbal. Tijd dus om hem even onder te loep te nemen. Is dit de gimbal waar iedereen op zit te wachten?

Een overzicht van de gimbal

De Crane 2S is een gimbal voornamelijk ontworpen om te werken met DSLR’s en Mirrorless camera’s. Een welkome vernieuwing is dat ook de grotere camera’s van deze tijd op de gimbal passen. Denk aan camera’s als; BMPCC 4K/6K, Panasonic LUMIX S1H, and Canon EOS 1DX Mark II.

De Crane 2S is de opvolger van de vorige succesvolle gimbal van Zhiyun, de Crane 2. Met deze nieuwe versie is er ook gekeken naar zijn grotere broer de 3S en heeft daar een aantal features van overgenomen.

Van de buitenkant oogt de gimbal wellicht niet veel anders dan zijn voorganger, echter is wel het een en ander veranderd. Wat niet is veranderd zijn de drie 18650 batterijen die onderin de gimbal passen. Die oude batterijen zou je hier dus ook voor kunnen gebruiken, toch wel zo fijn. Wat bij dit model is toegevoegd is de mogelijkheid om je gimbal voor verticale video in te stellen. Handig om bijvoorbeeld social video content te schieten. Daarbij komt de Crane 2S met een nieuw FLEXMOUNT systeem wat ervoor zorgt dat het instellen en balanceren van de gimbal wat makkelijker zal verlopen. Dit is vaak iets waar mensen zich aan storen bij gimbals, dus dit lijkt een goede zet van Zhiyun.

Zhiyun Crane 2S features

Hoewel er op de website van Zhiyun niks wordt verteld over het maximale draaggewicht van de 2S weten we wel dat hij over sterkere motoren beschikt. Daarbij komt dat ze aangeven dat de Canon 1DX II er op past, wat geen lichte camera is. Voor DSLR/Mirrorless camera’s dus meer dan genoeg power. Voor de wat lichter gewicht cinema camera’s zal de tijd het nog moeten uitwijzen of de Crane 2S daarvoor ook geschikt is.

De nieuwe gimbal heeft een beetje leentjebuur gespeeld met zijn grotere broer de 3S. Hierdoor kan je nu elke as van de CRANE 2S vergrendelen (pan / tilt / roll). Zo voorkom je dat je camera overal heen zwaait en je je gimbal beschadigd. 

De Zhiyun Crane 2S heeft zes opnamemodi, waaronder pan-volgen, vergrendelen, volgen, full-range POV, Vortex-modus en Go-modus. Er zijn ook een aantal creatieve / effect modi beschikbaar, zoals Panorama, Timelapse, Motionlapse en Timelapse met lange sluitertijd.

Het scherm op de Crane 2S is nu voorzien van een 0.96 inch OLED scherm. Samen met de joystick en knoppen is het vrij makkelijk de instellingen te wijzigen van de gimbal.


zhiyun-crane2s

Ook heeft de Crane 2S verschillende mounting opties, hieronder de mogelijkheden;

De plaat heeft een 1/4″ schroefaansluiting aan de achterkant. Daarnaast heeft de gimbal zelf heeft een 3/8″- en twee 1/4″- met kroonwiel schroefaansluitingen. Ook heeft de gimbal een 1/4″-aansluiting aan de onderzijde.

Op de gimbal zit een focus control draaiknop. Dit houdt in dat je met bepaalde camera’s en lenzen die dit ondersteunen je de focus kan aanpassen. Bij bepaalde cine/handmatige lenzen is er zelfs de optie om een servo follow-focus motor aan te sluiten.

Prijs en beschikbaarheid

Vooralsnog is de Zhiyun Crane 2S alleen nog de pre-orderen bij verschillende zaken in Nederland. Voor een prijs van zo’n €660 krijg je dan de Zhiyun Crane 2S met 3 18650 Lithium-ion batterijen, de 18650 batterij-lader, een USB Type-C-kabel en uiteraard de handleiding. Want wie wil dat nou niet?

Voor meer info over deze Crane 2S en in-field testbeelden check even deze video!

Pingbacks And Trackbacks

0 comments

Leave A Reply

Wie is online

Op dit moment zijn er geen leden online