Hoe werkt CRWLST?

Dé zoekmachine voor de creatieve industrie

Vinden of gevonden worden

CRWLST is een database gevuld met profielen van filmmakers, drone piloten, geluidstechnici en tal van andere vakgebieden binnen de audiovisuele industrie.
Maak zelf gratis een profiel aan en ga op zoek naar leden bij jou in de buurt!

Registratie


Om een account aan te maken klik je rechtsboven op "profiel toevoegen".
Vul daar de voor jou relevante velden in. Omdat je de zoekmachine ook kunt gebruiken om te zoeken naar specifieke gear is het van belang dat je dit juist invult.
Het is mogelijk om een account aan te maken met behulp van Facebook Login

Portfolio


Je hebt tijdens het aanmaken van je account de mogelijkheid om foto's en video's toe te voegen. Wanneer je het veld "Youtube link" invult, verschijnt de video automatisch op je profiel.
Het toevoegen van portfoliowerk helpt anderen om een inschatting te kunnen maken over hetgeen jij als creative te bieden hebt

Adres en veiligheid


Het liefst zien we natuurlijk dat een profiel zo volledig mogelijk is ingevuld. Houd echter wel rekening met jouw eigen privacy. We adviseren daarom geen huisnummer te vermelden - of het adres van een openbare locatie (supermarkt) in de buurt te gebruiken.

Where the magic happens


Dit is waar het natuurlijk om draait. Het vinden van geschikte creatievelingen bij jou in de regio. We hebben daarom veel aandacht besteed aan deze feature. De belangrijkste zoekfuncties zijn:

Locatie


Je kan jouw zoekopdracht afbakenen op basis van locatie. Nadat je je zoekopdracht hebt ingegeven, zie je links alle resultaten. Rechts zie je een map met pointers die wijzen naar de locatie van het betreffende profiel.

Beroep


Minstens net zo belangrijk is het zoeken op functie. In 80% van de gevallen zullen "beroep" en "locatie" voldoende zijn om een lijst met potentiële kandidaten te kunnen genereren.

Naam


Wil je iemand direct op naam zoeken, dan kan dit. Dit werkt het beste als je de onderste zoekbalk gebruikt. Dit kan op zowel voor- als achternaam, als enkel één van de twee.

Gear & skills


Tot slot is de zoekmachine zo ingesteld dat je kunt zoeken naar creatives die met specifieke gear werken. Stel je bent op zoek naar een high-end filmmaker die in het bezit is van een Arri Amira, dan kun je in het onderste zoekveld "Arri" typen. Vervolgens genereert de zoekfunctie een lijst met filmmakers die hebben aangegeven met Arri te draaien.

Dit geldt ook voor editors die hebben aangegeven met een specifieke NLE te werken. Zoek dan bijvoorbeeld op "Amsterdam" en "Avid". De zoekfunctie genereert een lijst met editors uit Amsterdam die hebben aangegeven met Avid overweg te kunnen.
Op deze manier hopen we het je nóg makkelijker te maken om de ideale match te vinden!

Ideaal voor meetings


Het is mogelijk om een .pdf export te maken van een profiel. Wanneer je een profiel bekijkt, vind je aan de rechterzijde (desktop) een knop waarmee een .PDF bestand wordt gegenereerd. Dit bestand bevat een overzicht van de belangrijkste informatie op het profiel.
Dit biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld vergaderingen of fysieke meetings. Zo kun je een reeks aan profielen opslaan & afdrukken om bijvoorbeeld aan collega's of crewmembers voor te leggen.

Beta periode


Zo lang het logo links bovenin de tekst "Beta" bevat, zit CRWLST in een beta periode. Dit wil zeggen dat er ongetwijfeld bugs, niet-werkende knoppen en andere foutjes in het platform zitten.
We stellen het gigantisch op prijs als je dit soort foutjes met ons zou willen delen. Dit geldt ook voor feature-suggesties. Heb je een goed idee, een tip of andere relevante inbreng: laat het ons weten. Dit kan door te mailen naar info@crwlst.nl.