blackmagic-pocket-cinema-camera-6k-pro

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6k Pro – De introductie

Blackmagic Design, camera's, , , , Leave a comment

Inhoud

blackmagic-pocket-cinema-camera-6k-pro-bmpcc

De nieuwe BMPCC 6K Pro

Gisteren werd hij officcieel aangekondigd de nieuw camera van Black Magic (BM), de Black Magic Pocket Cinema Camera 6K pro (BMPCC6KP). Een model dat voortborduurt op de populaire Pocket lijn van BM. Ook deze camera heeft weer een EF-mount en een Super 35 mm sensor. Daarbij komt er met dit model een nieuw kantelbaar LCD-touchscreen, ingebouwd ND-filter en nog meer bij!

 

Hieronder zie je de officiële aankondiging van Black Magic:

Kantelbaar LCD Touchscreen

Het formaat van de BM Pocket camera’s was al top, maar veel gebruikers hadden toch aangegeven liever een kantelbaar scherm te willen. Dit is dan voor velen ook de meest welkome verandering onder de BM liefhebbers, het nieuwe kantelbare scherm.  De BMPCC6KP komt met een 5″ kantelbaar LCD-touchscreen met een resolutie van 1080p. De helderheid van het scherm zit op 1500 nits. Dus ook goed voor shoots die buiten plaatsvinden.

blackmagic-pocket-cinema-camera-6k-pro
Nieuw kantelbaar LCD touchscreen
blackmagic-gen-5-color-science-bmpcc-6k
Blackmagic Gen 5 Color Science uit de Ursa

Nieuwe Color Science

Wat we eerder al zagen in de URSA Mini Pro 12K van BM komt nu ook naar de BMPCC6KP, namelijk de 5e generatie color science. Hier zal elke grader toch wel blij mee zijn. Het was al goed, maar met deze 5e generatie komen toch weer met een aantal tweakes en fixes. Later dit jaar zal er ook een firmware-update vrij komen voor de Pocket Cinema 4K- en 6K-bezitters.

Accu

Ook de accu is met de BMPCC6KP aangepast. Waar de Pocket 4K en 6K nog gebruik maken van de LP-E6-batterijen is dit voor de 6K Pro-model geupgrade naar de grotere NP-F570-batterijen. En als zelfs dat nog niet genoeg is kan je altijd nog kiezen voor de nieuwe battery grip. BM komt namelijk met een Pro Grip, die plaats biedt aan twee NP-570-batterijen.

De beelden die je in de bril ziet zijn dus real-time, maar de kwaliteit van de beelden is echt beroerd. Veel ruis en objecten zoals bomen of gebouwen verstoren het signaal.
Gek genoeg wen je wel snel aan de ruis en valt het op den duur tijdens het vliegen niet echt op. 

bmpcc-6k-pro-overview-specs
Blackmagic-pocket-6K-Pro-EVF-1-640x360
De optionele EVF - een mooie aanwinst

Optionele EVF

Draai jij veel producties buiten in de felle zon, dan is de optionele EVF misschien wel een mooie uitkomst voor je. De nieuwe EVF krijgt een geïntegreerd OLED-kleurenscherm met een resolutie van 1280 x 960 en een ingebouwde digitale focuskaart, die ervoor zorgt dat je makkelijk kan focussen via de EVF.

Ingebouwde ND-Filter

Dit is naar onze mening wat de BMPCC6KP echt tot een Pro model maakt. De camera komt namelijk met een ingebouwde ND-filter met 2, 4 en 6 stops. Blackmagic heeft knoppen op de camerabehuizing op handbereik geplaatst, zodat je makkelijk met je duim de ND kan bedienen. Zo kun je de filterinstelling selecteren om een ND-stop nummer of stop reductie op het scherm weer te geven.

pocket-6k-pro-nd-745x419.jpg.optimal
Blackmagic-Pocket-Cinema-Camera-6K-Pro-Side-800x671

Audio

Wat betreft audio maakt BM ook stappen. De BMPCC6KP heeft twee mini XLR-audio-ingangen die 48v fantoomvoeding leveren, terwijl de BMPCC 6K slechts één ingang heeft. Hiermee maakt BM aardige stappen, helemaal als je het vergelijkt met bepaalde concurrenten. Neem de FX6 of de immens populaire A7SIII die beiden nog een adapter nodig hebben om audio via XLR op te nemen.

Dit allemaal zorgt ervoor dat je nu twee afzonderlijke audiotracks kan opnemen. Naast de extra audio invoer heeft de 6K Pro nog steeds dezelfde ingangen als de oudere modellen, inclusief een full-size HDMI, USB-C, een microfooningang en een hoofdtelefooningang.

Wat denk jij?

Op het moment van schrijven is er nog geen officiële releasedatum en ook de nederlandse prijzen zijn nog niet duidelijk. In Amerika verschijnen ze voor $2495, alleen de body. De EVF en Pro Grip, komen als losse opties voor de camera.

Wat vind jij van de nieuwe features, ga je er een halen? Laat het weten in de comments!

Account van CRWLST.nl. Voor vragen en/of opmerkingen: mail naar info@crwlst.nl. We reageren doorgaan binnen één werkdag op jouw vraag, verzoek of suggestie.

0 comments

Leave A Reply

Wie is online

Op dit moment zijn er geen leden online