De Nieuwe Sony FX3, Alle Vernieuwingen Op Een Rijtje.

camera's, , , , , , , Leave a comment

Inhoud

De nieuwe Sony FX3

Over ongeveer maand is het dan zover dan kunnen we de nieuwe Sony FX3 verwachten. Is dit een compleet nieuwe camera of eigenlijk de A7sIII verpakt in een ander jasje? We bespreken in deze post de belangrijkste vernieuwingen!

Het uiterlijk

Laten we beginnen met het uiterlijk. De body is grijs en lijkt erg op zijn grotere broer, de Sony FX6 maar dan wel in een kleinere body. De compacte, stof- en vocht bestendige behuizing komt met dit model met een koelventilator die buiten het afgesloten gebied is gemonteerd. Hij is vrij direct naast de sensor en processor geplaatst om zo overheating te voorkomen. Een interessante keuze, aangezien lang niet iedereen issues met overheating heeft met de A7SIII. Wat wel fijn is, is dat je via het menu de fan zelf kan aan of uitzetten, mocht je dit willen. Veel geluid maakt de fan echter niet, zoals te zien is in deze video;

Nieuwe uiterlijk
FX3 Full-Frame sensor

Cinema of toch niet?

Evenals de a7S III bevat hij zowel fasedetectie op de sensor als een beeldstabilisatie mechanisme voor de sensor, waardoor dit een prima run & gun camera blijft. Dat gezegd hebbende is er geen shutter angle, DCI 4K en zijn er geen ingebouwde ND-filters aanwezig, wat je vaak kan verwachten van cinema grade camera’s.

Veranderingen

 

Er zit nu een fysieke mode knop achter op de behuizing, om zo makkelijk te schakelen om foto’s te maken. Net zoals de A7SIII maak je dan 12MP foto’s.

De aan en uit/knop zijn ook veranderd. Dit is nu een fysieke schakelaar achterop de body. De shutter knop wordt nu gebruikt om je zoombereik te controleren, nog een verschil met de Sony A7SIII.

 

Wat ook vrij snel opvalt is de hoeveelheid mounting opties die op de behuizing zitten. Een aantal dienen voor de top handle om zo makkelijk de ingebouwde  XLR / 1/4″ TRS adapter aan te sluiten. Wat betreft third party cages kan je dus wel het een en ander verwachten.

 

Ook de FX3 heeft een kantelbaar scherm

Color Science

 

Wat betreft dynamisch bereik is dit exact hetzelfde als de Sony A7SIII, wel komt de FX3 met S-Cinetone waar veel gebruikers van de FX6 en FX9 graag gebruik van maken. Echter denken wij wel dat dit later via firmware updates ook beschikbaar gesteld zal worden voor de A7SIII.

Wat denk jij?

 

Met een verkoopadviesprijs van €4700 ligt de prijs nog een stuk boven die van de A7SIII. Wat vinden jullie? Biedt de FX3 genoeg meerwaarde om het extra geld ervoor neer te leggen? Laat het ons weten in de comments.

0 comments

Leave A Reply

Wie is online

Op dit moment zijn er geen leden online